Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate

de cristeena20 in Porc, 25 Iun 2020 | 2102 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de porc
  • 5-6 cartofi
  • muraturi asortate
  • coriandru verde proaspat
  • sare, piper,praf de usturoi, boia, usturoi proaspat
  • cimbru, dafin
  • 1 pahar vin
  • 2 linguri untura
  • pasta paprika, sos iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate:

Pregatim carnea cu cateva ore inainte de a o prepara-adica o temperam cu sare, piper, usturoi, ulei, boia, sos picant, pasta paprika si dafin, cimbru. Stropim cu vin alb si lasam sa se marineze.

Cartofii se curata si se taie cuburi. Normal se prajesc in ulei sa fie crocanti, dar eu nu prea prajesc si i-am facut la cuptor. I-am amestecat cu sare, piper, praf usturoi si putin ulei apoi i-am rasfirat pe o tava cu hartie de copt-si i-am dat la cuptor la foc mare, pana au devenit crocanti. 

Carnea intre timp se prajeste in untura cu usturoi pisat pana se inmoaie si devine frageda si rumenita, amestecand, punem dafin si cand e fripta turnam vin. Lasam pana sosul scade putin. 

Muraturile (eu am facut cu conopida, morcovi si castraveti in otet-puteti folosi si altele, mai ales castravetii sunt foarte buni. 

Cand toate sunt gata, amestecam carnea cu cartofii si juraturile maruntite si coriandrul tocat, amestecam cu grija si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc, la tava